DE CE ÎL ȘTIE COOLACU PE PIEDONE?

Și, cel mai important: este un lucru rău acesta?

Ei bine, da. Acesta este un lucru foarte rău. Ciolacu poate fi prieten cu oricine. E treaba sa. Dar e treaba noastră să ne gândim ce înseamnă că Marcel Ciolacu îl cunoaște pe… hai să nu îi mai spunem Piedone. 

Cristian Popescu. Pe Cristian Popescu nu îl cheamă Piedone. Este o mizerie a Direcției Evidența Populației. Un abuz de putere al lui Cristian Popescu, cetățeanul numit Cristian Popescu. Cristi. Sau Popescu. 

Ei bine, vine Popescu și cere să i se dea și numele “Piedone”. Dumneavoastră v-ați gândit la așa ceva?

Nu. Diferența dintre Dvs. și Cristian Popescu este că el s-a gândit. A avut acest tupeu – și, așa cum fac oamenii cu tupeu, s-a dus la niște oameni fără tupeu, adică cei care se ocupă de denumirirle cetățenilor români, și le-a cerut să îi dea și un altă halcă de nume.

Putea să ceară orice. Isus. Dumnezeu. Că doar a mai fost unul, tot Popescu, care s-a identificat cu acest supra-nume. Popescu Dumnezeu – dar ăla nu a avut, totuși, curajul să ceară să i se adauge și “particula” Dumnezeu. Dacă ar fi știut fizicianul care a descoperit “particula lui Dumnezeu” ce pot face românii cu particulele, poate ar fi renunțat la cercetarea sa științifică. Sau poate de aceea a murit recent, că a aflat ce fac românii. 

În fine, să ne întoarcem la omul nostru. Senin, Cristi s-a dus la Poliție și a cerut să i se dea numele unui actor.

Nu a cerut Schwarzenegger, că era prea slab. Schwarzenegger. Nu a cerut Darth Vader, deși și ăla respiră greu. De la mici și grătar. Piedone de la grătar. Vader de la casca aia făcută parcă la IMGB. 

Și, ce frumos, acest obraznic a cerut să primească numele unui actor iubit de public, doar pentru că el, Cristian P., voia treaba asta. Nu vi se pare cam puțin, ca motivație?

Cum să ți se dea numele unui actor doar pentru că tu, în piața Rahova, ești strigat printre tarabe de pastramagii “Piedone”?! Chiar, Piedone știe? Ori, știa – atunci?

Mai mult ca sigur că nu. Căci, dacă ar fi știut, sigur C. Popescu ar fi rămas fără supra-nume. Un obez obraznic care arunca detergent în mâncare. 

Doar pentru atâta lucru, Direcția Evidența Populației, serviciul Schimbări Frauduloase de Nume i-a aprobat cererea de preschimbare.

Ca și cum și-ar fi schimbat numărul de la mașină. De fapt, nu – nu îți poți preschimba numărul de la mașină. 

La mașini e mai strict decât la oameni. Pentru că mașinile nu se impresionează la tupeul unor indivizi fără școală care, în epoca lui Ion Iliescu, puteau cere orice. 

Cum ar fi ca Biden să ceară să își schimbe numele în Joe Florin Piersic Biden? Credeți că Biroul “Population Evidenșion” ar aproba așa treabă? Oricât de simpatic ar fi Florin Piersic, nu cred că Poliția unde este arondat Joe Biden ar fi aprobat așa ceva.

Donald Colea Răutu Trump. Viitor președinte USA (ptiu!). Jens Mălaimare Stoltenberg. Secretar General NATO. Olaf Costel Cașcaval Scholz, cancelar german. 

Vladimir Jean Constantin Putin. A, vă place?

Așa că, în țara numită Republica Charlie Chaplin România, Piedone este un infractor. Moral. A furat. E drept, un nume. Dar așa începe. Azi un nume, mâine… mai vedem. Mai vedem ce se întâmplă.

Cât timp, Ciolacu îl știe din anii ’90 pe Piedone nu e bine. Pentru Ciolacu. Și pentru noi, nici atât. Vom detalia în alt articol, totuși, de ce nu e bine că Ciolacul îl știe pe Piedone din anii ’90. Nu e bine deloc. 

Marcel Benny Hill Ciolacu. 

(Dragoș Mușat)

ARTICOLE SIMILARE